Meny

3 enkle desserter til 17. mai

Det er ikke bare lov med dessert på 17 mai, det er neste påkrevd! Foto: Matprat.no

Ute i siste liten? Disse dessertene er enkle å lage, og passer utmerket til nasjonaldagen!

På 17. mai er det lov å kose seg skikkelig, og god dessert er nesten obligatorisk. Men du trenger ikke holde på i timevis for å lage en deilig dessert som gjør ære på festdagen.

Vi har gått gjennom oppskriftene på nettstedet matprat.no, og hentet frem tre desserter som både er raske, og velsmakende.

Les også: 4 herlige grillretter til 17. mai

Iskrem kan fint benyttes som fyll i en brownies-kake. Ikke server is ved siden av brownies, server begge deler i én og samme kake! Foto: Matprat.no.

Iskake med brownies

8 porsjoner

  • 1 langpanne med brownies
  • 1 liter vaniljeis
  • 2 pakker bringebær

Slik lager du browniesiskake

  1. Lag brownies i en langpanne, enten fra ferdigpose eller fra bunnen av (for eksempel med denne oppskriften).
  2. Skjær kakebunnen på langs på høykant, slik at du får to tynne lag å jobbe med, et topplag og ett bunnlag. For å gjøre det enklere kan du eventuelt først delen kaken på tvers og gjøre det i to omganger.
  3. Smør på et lag med vaniljeis på både topp- og bunnlaget og sett dem begge i fryseren i 5-10 minutter.
  4. Ta ut bunnlaget og smør på et lag med moste bringebær. Legg deretter bunnlaget tilbake i fryseren i ytterligere 5 minutter.
  5. Til slutt plasserer du topplaget tilbake på toppen. Kaken oppbevares i fyseren frem til servering (minimum 1-2 timer).

Electrolux Kjøkkenmaskin EKM3700

kr 2 290,-

Wilfa Iskremmaskin ICM-C15

kr 1 799,-

Imponer gjestene med iskrem du har laget selv! På 17. mai kan man spise så mye is man vil, og den er best hvis du lager den selv. Foto Matprat.no.

Hjemmelaget iskrem

6 porsjoner

  • 4 eggeplommer
  • 4ss sukker
  • 4dl kremfløte
  • Evt. 6 iskjeks
  • Evt. fargestrøssel

Slik lager iskrem på egenhånd

  1. Rør sammen eggeplumme, sukker og vanlijestang i en glassbolle.
  2. Sett bollen i et varmt vannbad mens du visper. Visp til blandingen er varm og sukkeret har løst seg opp.
  3. Pisk videre utenfor vannbadet til konsistensen blir tykk.
  4. Stivpisk kremfløten og bland den så inn med resten.
  5. Fyll blandingen i passende former, dekk til med plastfolie og legg dem i fryseren i minimum 4 timer.
  6. Flytt isen over til kjøleskapet ca. 20 minutter før servering. Serveres fra formene eller rullet i kuler og plassert i iskjeks. Bruk gjerne fargestrøssel på toppen, for eksempel i rødt, hvitt og blått.

Les også: 3 superenkle oppskrifter til 17. mai-forkosten

Man trenger ikke masse ingredienser for å lage god dessert. Av og til holder det med litt sjokolade og noen jordbær. Det enkle er ofte det beste. Jordbær + sjokolade er enkelt og veldig, veldig godt! Foto: Matprat.no.

Jordbær dyppet i sjokolade

4 porsjoner

  • 1 kurv jordbær
  • 150g mørk sjokolade
  • 8 ss kokosmasse eller annen strøssel

Så enkelt får du en deilig dessert med sjokoladejordbær.

Denne oppskriften er ekstremt enkel, men resultatet er fortsatt knallgodt.

  1. Hakk opp sjokolade og legg bitene i en glassbolle over et varmt vannbad.
  2. Vent til sjokoladen er flytende og drypp ønsket mengde på jordbærene én og én. Du kan dekke hele bæret om du vil (fjern i så fall stilken), eller bare toppen.
  3. Strø med kokosmasse eller lignende før sjokoladen stivner igjen.

Smeg Kjøkkenmaskin SMF01RDEU

kr 4 990,-

Ankarsrum Kjøkkenmaskin AKM 6230CL

kr 5 999,-