Meny

Tre middager du kan lage med vaffeljern!

Vaffeljernet kan brukes til langt mer enn å lage vafler. Vi har samlet tre oppskrifter som du enkelt kan lage med et godt vaffeljern.

Innbakt laks med chilisaus

  • 1 plate butterdeig
  • 1 stykke laks ca 160 – 170 g
  • 1/2 dl sursøt chilisaus
  • Salt og pepper
  • 1/4 hakket hvitløkfedd
  • 1/2 ts ingefær
  • 1/4 ts hakket chili
  • 1/2 ts fiskesaus
  • 1/2 ts soyasaus
  • 1/2 ts østerssaus
  • 1/2 rød paprika uten frø
  • 1 blomkålhode

Slik går du frem:

  1. Kjevle ut butterdeigen til den er dobbelt så stor. Hell halvparten av chilisausen midt på den utkjevla deigen.
  2. Om laksestykket er høyt, snitt litt av de høyeste delene og legg dem der laksen er tynnere. Legg laksen midt på butterdeigen.
  3. Krydre med salt og pepper. Hell over resten av chilisausen og brett inn sidene på butterdeigen slik at det blir en tett pakke.
  4. Skjær en ca 1,5 cm tykk skive fra midten blomkålen, legg skiven i hjertet til venstre.
  5. I neste hjerte legger du den halve paprikaen, la det grille i ca 2 minutter på styrke .
  6. Legg nå laksepakken i det siste hjertet, stikk en kjernetemperaturmåler inn i midten på pakken og stek til måleren viser 50 grader, ca 4 minutter.
  7. Bland ingefær, chili, hvitløk, fiskesaus, soyasaus og østerssaus i en liten kopp.
  8. Åpne vaffeljernet og dryss kryddersausen du har laget over blomkålen med salt og pepper, legg på lokket og vent til termometeret viser 55 grader, eller i ca 1 minutt til.

Wilfa vaffeljern WAS-623B

kr 599,-

Wilfa Vaffeljern DWA-516W

kr 449,-

Mors vaffla kjøttkaker:

  • 400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 1 1/2 ts salt
  • 1/4 ts pepper
  • 1/4 ts muskat
  • 1/4 ts ingefær
  • 1 hel rå, revet potet
  • 1 1/2 dl vann eller Farris
  • 1 gulrot
  • 1 skive sellerierot eller kålrot
  • Salt og pepper
  • Litt smør
  • 1 – 2 poteter

Se hele utvalget av vaffeljern

Slik går du frem:

  1. Begynn med å steke gulroten og selleriroten i vaffelformen til venstre, på styrke 4 i ca 2 minutter.
  2. Bland revet potet med salt og pepper og legg massen i de to neste vaffelhjerteformene,
    ha litt smør over og stek i 2 minutter.
  3. Form to store kjøttkaker og legg dem i de siste to formene, stek i ca 5 minutter eller til
    steketermometeret viser 62 grader.
  4. Anrett på en tallerken og server med tyttebærsyltetøy.
vaffler

Lunsjvafler:

  • 3 store sjampinjonger i skiver
  • 50 g flesk eller bacon i terninger
  • 1/2 hakket løk
  • 2 ss smør
  • 2 – 3 egg
  • Litt salt og pepper

Les også: Oppskrifter til vaffeldagen

Slik går du frem:

  1. Fordel sjampinjongskivene i vaffeljernet og stek dem i smøret på styrke 5 i 3 minutter.
  2. Legg flesketerningene rundt soppen, og stek videre i 1 minutt.
  3. Pisk sammen egg og løk.
  4. Hell eggblandingen over sjampinjongene og soppen og stek videre i 2 minutter.