Meny

4 tips til rengjøring av stekeovnen

Fastbrent mat og fettflekker: Her er tipsene som gjør det enklere vaske komfyren.

Å vaske stekeovnen krever ikke så mye tålmodighet som du kanskje tror. Faktisk kan ovnen rengjøres ganske så kjapt hvis du kjenner de rette triksene.

1. Rengjør glasset separat

Glasset i døren kan som regel fjernes, og første bud å ta det ut og vaske det separat. Mye kan gjøres med en enkel kjøkkenspray, eller eventuelt skuremiddel og svamp på de verste områdene. Velg en svamp som ikke er så grov, da dette kan gi riper.

2. Bruk ovnsrens

Det finnes i dag en rekke rimelige spesialmidler for rens av stekeovnen. Ovnsrens får du kjøpt i dagligvarebutikken, og effekten er langt bedre enn ved bruk av vanlige vaskemidler.

Noen ovner kan man ikke redde. Se utvalget av nye komfyrer hos Euronics.

Middelet skal helst få virke en god stund for å effektivt fjerne smuss og søl. Sjekk baksiden av flasken for finne virkningstiden.

Ikke prøv å rengjøre ovnen med zalo, velg heller ovnsrens. Lenge siden forrige rens? Da kan det hende ovnen bør vaskes i to omganger.
«Ta den siste finishen på innsiden med en våt mikrofiberklut. Du trenger du ikke såpe, bare rikelig med vann.»

3. Slå på varmen!

Vil restene virkelig ikke forsvinne? Noen ganger er det så enkelt som å skru opp varmen.

Les også: På tide å bytte kjøleskap?

Spray på ovnsrens, og gi den tid til å virke mens ovnen varmer opp. Etter 30-45 minutter  kan du skrubbe vekk flekker og rester med en svamp. Er det fremdeles noe som ikke vil vekk, kan du gå over med litt skuremiddel. Tørk ovnen med papir, og det meste av skitten er borte!

4. Velg bakepulver, ikke salmiakk!

Raske løsninger er ikke alltid de beste på lang sikt. Et godt eksempel er salmiakk i varme ovner. Kjerringrådet lover at både fett og matrester blir borte, hvis du lar en skål salmiakk stå i en varm ovn over natten.

Det fungerer, men det oppstår også en sterk lukt som kan skape irritasjon i både luftveier og tårekanaler.

Stadig flere velger integrerte hvitevarer på kjøkkenet

Da er bakepulver et bedre alternativ. Strø et tynt lag med bakepulver i bunnen av stekeovnen når du har slått av varmen, og ta på litt vann. La det virke litt, og du kan raskt fjerne både fett og fastbrent mat.

Dette alternativet er helt uten skadelige kjemikalier, men effekten er ikke fullt like bra som med ovnsrens.

Med forbehold om endringer i priser/sortiment.