Meny

Baker- og konditorlandslagets vaffelfavoritt

Vafler med havregryn fra Baker- og Konditorlandslaget. Foto: BKL.

Lite er bedre enn saftige og gylne vafler. Vi har fått vinneroppskriften fra Baker- og Konditorlandslagets (BKL) koordinator, Amund Skrutvold.

Vi nordmenn elsker vafler, uansett sesong eller anledning. Og de fleste har sin egen vri for å gjøre vaflene helt spesielle – men kanskje tiden er inne for å prøve noe nytt?

BKL har delt sin favorittoppskrift på vafler, som blant annet inneholder havregryn. Vel bekomme!

Amund_Skrutvold

Vafler med havregryn fra BKL

Slik lager du vafler i verdensklasse. Du trenger:

130 gram  (3 dl) havregryn
300 gram  (3 dl) skummet kulturmelk
300 gram  (3 dl) skummet melk

Bland disse ingrediensene sammen, og la det svelle i cirka 30 minutter. Deretter visper du sammen følgende ingredienser i en ny bolle:

160 gram  (3 stk) egg
100 gram smeltet smør
40 gram  (2-3 ss) sukker
5 gram  (1 ts) natron
4 gram  (1 ts) kardemomme (eller 5 stk nymalte kjerner av grønn kardemomme)
2 gram  (1/2 ts) salt
2 gram  (1/2 ts) vaniljesukker (eller frøene fra ½ vaniljestang)

Når disse ingrediensene er vispet sammen, kan de blandes med havregrynsblandingen. Til slutt blander du inn siktet hvetemel (cirka 200 gram) til du får en passe tykk røre.

La røren svelle i 15-20 minutter før du steker vaflene. Serveres gjerne med nyrørt jordbærsyltetøy og Sæter-rømme.

vaffel_bkl Vafler med havregryn fra Baker- og Konditorlandslaget. Foto: BKL.