Meny

– Det beste brødet jeg noen gang har laget!

Riktig kombidamper kan gjøre underverker for bakingen, sier Einar Holen hos Euronics Skreia.

Kort forklart er en kombidamper en helt vanlig ovn, som du i tillegg kan bruke til dampsteking. Du kan altså tilsette litt vann, og lage mat i vanndamp. Det passer godt til alt fra fisk til grønnsaker, og spesielt til brødbaking.

– Selv baker jeg ofte brød, og jeg har aldri fått så godt resultat som når jeg bruker kombidamperen. Maskinen har et eget heveprogram, slik at du bare kan trykke på knappen og la brødet heve. Deretter vrir du på hjulet til du kommer til brødsteking, og etter en halvtime på 40 grader er det ferdig, forteller en entusiastisk Holen.

Holder på vitaminene

Kombidamperen er enkel å bruke. Alt du trenger å gjøre er å fylle i vann ovenfra, som deretter omgjøres til damp i ovnen.

– Kombidamperen er også veldig bra for grønnsaker, fordi den holder på krispheten og vitaminene i grønnsakene. Den egner seg like godt for fisk og kjøtt.

Maskinen kommer også med trådløst termometer og flere andre spennende programmer – som for eksempel tørking av frukt.

– Denne ovnen åpner for så mange muligheter at jeg virkelig synes du skal komme innom og få vite mer, smiler Holen.