Meny

Fire steg til nydelig pinnekjøtt

Pinnekjøtt er godt året rundt, men ekstra staselig er det i julen. Foto: Matprat / Studio Dreyer-Hensley.

Hvis man ikke spiser ribbe på julaften, er sjansene gode for at tradisjonen krever pinnekjøtt.

Over halvparten av Norges befolkning spiser ribbe på julaften (klikk.no), men på en sterk andreplass kommer pinnekjøtt. Over 30 prosent velger nemlig pinnekjøtt på julaften.

Å tilberede pinnekjøtt er tidkrevende, men ikke spesielt vanskelig. Nettstedet matprat.no har for eksempel en god oppskrift, som strekker seg over bare fire punkter.

De beregner ca. 2kg pinnekjøtt til 5 porsjoner.

Les også: Slik får du perfekt juleribbe

«Ved behov kan man brune pinnekjøttet i stekovnen i 5 minutter før servering.»

Slik får du perfekt pinnekjøtt til jul

  1. Start med å vanne ut kjøttet skikkelig i ca. 30 timer. Kjøttet bør stå i romtemperatur, og lunkent vann gir raskere effekt. Utvanningstiden varierer noe utfra hvor tørket pinnekjøttet er, så mot slutten av tiden bør du sjekke kjøttet jevnlig.
  2. Legg en metallrist eller bjørkepinner uten bark i bunnen av en kjele, og fyll på med vann til nivået er i høyde med risten.
  3. Damp pinnekjøttet ditt på svak varme i omtrent 3 timer.
  4. Ved behov kan man brune pinnekjøttet lett i stekovnen før servering. Legg kjøttet på en rist over en langpanne, og stek på sterk varme høyt i ovnen i ca. 5 minutter. Følg med slik at kjøttet ikke blir svidd.

Les også: Smakfull juletorsk på 1-2-3

Og husk, med gode hvitevarer blir det enklere å ha full kontroll på matlagingen.

 

Å tilberede pinnekjøtt til jul blir enklere med gode hvitevarer