Meny

Gi bort en hjemmelaget kake til morsdagen

Hold kjøpepresset unna til morsdag i år, og lag gaven helt selv på kjøkkenet.

Morsdag og Valentine’s Day er to koselige, om enn kommersialiserte anledninger. Hvis du ikke vil være med på trenden, men fortsatt har lyst til å gjøre noe for dine nærmeste, har vi et godt tips til deg. Hva med å lage en smakfull ostekake fra Tine for anledningen? Vil du virkelig slå på stortromma, kan du også lage en Valentine’s Day-inspirert hjertekake.

Rosa ostekake med cottage cheese og jordbær fra Tine. Ostekaken fra Tine er perfekt til morsdag. Oppskrift og bilde er lånt av Tine.

Ingredienser:

  • 120g meierismør
  • 1 dl kremfløte
  • 3 egg
  • 2,5dl sukker
  • 3dl hvetemel
  • 3ss kakao
  • 1ts bakepulver
  • 2ts vaniljesukker
  • 1/4ts salt
  • 150g rørte, frosne bringebær
  • 3dl kremføte
  • 1ss sukker
  • 2dl bringebær
  • 4ss frysetørrede bringebær

Ostekake med Cottage Cheese til mor

  1. Rist havregryn lett i tørr panne, sammen med smøret. Smelt sjokoladen i vannbad eller i mikrobølgeovn. Tilsett den smeltede sjokoladen i havregrynblandingen og hell det i en rund form. Trykk godt ut til sidene. Avkjøl.
  2. Mos cottage cheese, la den gjerne gå i en food processor til den er glatt. Bland i yoghurten.
  3. Kok opp 2 ½ dl vann til geleen. Hell i gelépulveret og rør til det er oppløst. Avkjøl litt.
  4. Bland geleen i cottage cheese- og yoghurtblandingen. Hell det over havregrynsbunnen i formen. Sett kaken kjølig til den er stivnet. Pynt med friske bær rett før servering.

Oppskriften og bilde er hentet fra Tine.no.

Electrolux Stavmikser ESTM3400

kr 599,-

Bosch håndmikser MFQ4020

kr 499,-

Hjertekake med rosa krem til morsdag og Valentine's fra Interflora. Hva med Tines smakfulle sjokoladekake, formet som et hjerte? Oppskrift og bilde er lånt av Tine.

Ingredienser:

  • 120g meierismør
  • 1 dl kremfløte
  • 3 egg
  • 2,5dl sukker
  • 3dl hvetemel
  • 3ss kakao
  • 1ts bakepulver
  • 2ts vaniljesukker
  • 1/4ts salt
  • 150g rørte, frosne bringebær
  • 3dl kremføte
  • 1ss sukker
  • 2dl bringebær
  • 4ss frysetørrede bringebær

Hjertekake med bringebær

  1. Sett ovnen på 180 °C. Smør og mel en hjerteform i silikon.
  2. Smelt smør og hell i fløte. Pisk eggene med sukker til eggedosis. Visp inn smeltet smør og fløte.
  3. Bland sammen hvetemel, kakao, bakepulver, vaniljesukker og salt, og sikt blandingen gradvis inn i røren. Rør til en jevn og glatt røre.
  4. Ha røren i formen og stek midt i ovnen i 35-40 minutter, eller til en kakenål kommer ut ren. La kaken avkjøle seg i formen i 20 minutter, og hvelv den så ut på en rist. Avkjøl helt.
  5. La frosne rørte bringebær tine noe, men det er best om de fremdeles er halvfrosne når du blander dem med kremen. Pisk kremfløte med sukker til stiv krem, og vend inn bærene. Hvis du ikke rører mye får du en marmorert krem.
  6. Fordel kremen utover den kalde kaken, pynt med bringebær og frysetørket bringebær. Server straks.

Oppskriften og bilde er hentet fra Tine.no.