Meny

Glutenfri pavlova til 17. mai

Glad i kaker, men ikke gluten? Vi har fått en knallgod oppskrift på glutenfri pavlova fra Norsk Cøliakiforbund.

Får du mange gjester på besøk til 17. mai-feiringen, er sjansen stor for at en eller flere ikke tåler gluten. Denne pavlovaen fra Norsk cøliakiforbund er enkel å lage, og smaker like godt uten gluten. Topp kaken med noen bær i nasjonalfargene, og jobben er gjort!

Les også: 3 festkaker til nasjonaldagen!

Slik lager du glutenfri pavlova

Ingredienser:

1 sitron
4 eggehviter
2 ½ dl sukker
2 ts Maizena
1 ts hvitvinseddik
1⁄2 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte
Jordbær og bringebær

Fremgangsmåte:

1. Sett ovnen på 180 grader.

2. Gni en bolle innvendig med en halv sitron.

3. Pisk sammen eggehvitene og sukker til en fast, men ikke for stiv konsistens.

4. Rør Maizena, eddik og vaniljesukker forsiktig inn i røren.

5. Hell det over på et bakepapirkledd stekebrett.

6. Prøv å lage en sirkel på ca. 20 cm i diameter.

7. Stekes midt i ovnen. Etter cirka et halvt minutt setter du temperaturen ned til 150 grader.

8. Stek til marengsen er lysebrun, cirka 75 min.

9. Skru av varmen og la marengsen stå til ovnen er avkjølt.

10. Vend marengsbunnen over på et fat og ha på pisket krem og bærene.

Kilde: Norsk cøliakiforening.