Meny

3 tips i valget av smart-TV

Trenger du en ny TV til OL i Pyeongchang? Her er tre gode anbefalinger.

Det kan unektelig være en utfordring å finne ut hvilken smart-TV som passer for deg. Man må bestemme seg for hvilken størrelse og oppløsning, i tillegg til merke og billedoppdatering. Og den skal selvfølgelig være smart.

Velg TV etter ditt behov

Butikksjef David Dahl Gundersen hos Euronics Finnsnes hjelper deg med å navigere jungelen, og har noen klare føringer på hva som er viktig.

– Det er ikke lenger så mye snakk om hertz, men sammen med Smart-TVens bildebehandling er dette veldig viktig for din skjermopplevelse.

Med dette som utgangspunkt har han en anbefaling til tre ulike husholdninger, nemlig deg som nettopp har flyttet ut fra barndomshjemmet, deg med familie og ikke minst deg som elsker både film, sport og spilling.

Les også: Hva betyr TV-begrepene

Smart-TV for deg som er student

– Vi vet at man helst ikke vil bruke opp hele stipendet med det samme, og da faller valget ofte på LG 49 tommer UltraHD. Denne kommer også i 43 tommer, noe som gjør at det også finnes håp for deg med en liten hybel, forteller Gundersen. Den har god smart-funksjonalitet og de riktige spesifikasjonene for både strømming av HBO/Netflix og spilling på eksempelvis Playstation 4, legger han til.

Trenger du en Smart-TV til familien?

– Behovene i en familie er litt bredere, og rommet TVen skal stå i er som regel større enn på en studenthybel. Derfor anbefaler jeg å øke antall tommer, samt velge en modell som byr på litt ekstra. LG 65 tommer SuperUHD har alt en moderne familie behøver, og i tillegg til brukervennlighet kan den skilte med Nano Cell-teknologi. Dette gir et bedre bilde og mer presis fargegjengivelse i en bredere synsvinkel. Perfekt for en familie som sitter spredt rundt i stuen, understreker Gundersen.

Smart-TV for entusiasten

– Vi vet at både hardbarkede og aspirerende entusiaster sikter høyere når de velger TV, og da er apparater med QLED-teknologi blant de foretrukne, slår butikksjefen fast. I den kategorien er det Samsung 65 tommer QLED som gjelder, noe testene fra sider som Tek.no underbygger. Her er bildekvaliteten på topp, med dypt sortnivå, gode farger og et lyssterkt panel, fortsetter han.

Les også: Hvordan virker en flatskjerm?

Det er altså ikke så vanskelig å finne frem til riktig TV som du kanskje trodde. Viktige sjekkpunkter i dag er at den er smart, har oppløsningen 3840×2160 og HDR (High Dynamic Range), men det beste valget tar du etter å ha sett kvaliteten med egne øyne.

– Kvaliteten må nesten oppleves for at man skal skjønne hvor bra det er. Med god bildebehandling får du eksempelvis et helt rent bilde av spurtoppgjørene under OL, avslutter Gundersen.

Du kan altså ta disse tipsene og trygt finne din neste TV i Euronics sin nettbutikk, eller du kan ta turen innom din lokale butikk for en demonstrasjon.