Meny

Juicer, blender eller raw fuel?

Noen maskiner lager smoothies, og andre kan du lage supper og sauser med. Usikker på hva som hører hjemme på din kjøkkenbenk? Her er vår mini-guide!

Det er fort gjort å gå seg vill i kjøkkenavdelingen – spesielt når alle maskinene ser helt like ut. Vi viser deg forskjellene mellom blenderen, juiceren og raw fuel-maskinen.

Les også: Tre forfriskende juiceoppskrifter

Skal du lage smoothies?

Da kommer du langt med en helt vanlig blender. Hvis du for eksempel bruker mye fersk frukt, yoghurt og juice, er det slettes ikke nødvendig med en veldig avansert blender heller. Til dette formålet er det nok å ha en blender med lav motorkraft – som for eksempel fra 600W og oppover. Disse modellene kommer ofte med en romslig glasskanne, som gjør det enkelt å lagre smoothiene til senere.

Skal du imidlertid bruke blenderen til isknusing, trenger du en blender med høyere motorkraft. Alt over 700 W gir gode resultater, enten du skal knuse is eller fryst frukt.

Hva med juicemaskinen?

Forskjellen mellom en juicer og en blender er at juiceren separerer saften i fruktene og grønnsakene fra resten. Da sitter du igjen med mer konsentrerte doser vitaminer og næringsstoffer, som er enklere å drikke. Det meste av fruktkjøttet vil altså ligge igjen i maskinen.

Deretter gjelder det å finne ut hvilken variant du skal ha: En juicepresse, eller en juicer med sentrifuge. Forskjellen er at juicepressere vil presse frukten og grønnsakene for å få ut saftene og fiberstoffene, fremfor å sentrifugere dem.

Den største forskjellen er at juicere med sentrifuge etterlater seg mer skum, og ofte at du får mer juice raskere. Juicepressere vil på sin side avgi mer fruktkjøtt, og skal også holde seg litt lengre.

Kast deg på juicebølgen! Sjekk utvalget innen juicere i nettbutikken, eller meld deg inn i kundeklubben og få blender og juicer fra Philips til kun 899 kroner!

Supper, sauser og pureer

Har du lyst til å lage mer enn juice og smoothies? Da kan det være lurt å gå for en raw fuel-maskin. Disse modellene har nemlig mye høyere motorkraft, og kan dermed også brukes til å lage varm mat – som for eksempel suppe.

Raw fuel-maskiner kan brukes til å lage alt fra smoothies og iskrem til dressinger, supper og sauser. En perfekt hjelper i hverdagsmaset!

Denne modellen fra Wilfa har 22000 omdreininger, 1200 W, Tritan-plastmugge og matstapper med termometer. Den er også Kari Jaquessons favoritt – få med deg hennes favorittoppskrifter her!

Wilfa PB-1200S Wilfa PB-1200S er en av markedets kraftigste raw fuel-maskiner. Foto: Wilfa.