Meny

Lag frosne nyttårsdrinker med blender!

Når klokken slår midnatt er det champagne som gjelder, men ellers er nyttårsaften en ypperlig anledning til å tilby gjestene spennende drinker.

Jovisst, på nyttårsaften er champagne på sin plass, men det blir litt kjedelig å drikke det samme gjennom hele kvelden. Vårt forslag? Hent frem blenderen og lag noen stilige, frosne cocktails. Mulighetene for å variere med smakene er nesten ubegrenset og du får imponerende drinker som står i stil til en stjerneklar vinternatt.

Hva med en rosa lekkerbisken av en drink til nyttår?

Nyttårsaften er årets største festdag, og spør du oss er alle typer drinker tillatt.

Tre frosne drinker med alkohol

1. Frossen Strawberry Daiquiri

Denne er en klassiker, og det er ikke uten grunn. En Daiquri laget på jordbær gir en forfriskende, søt smak, og man bruker naturligvis ekte jordbær fremfor en ferdigblanding. Ferske bær er litt mer vriene å få tak i på denne tiden av året, men det er verdt innsatsen. Her er oppskriften:

  • 4 friske jordbær, uten stilk kuttet i halvbiter
  • 5cl hvit rom
  • 1,5 cl limejuice
  • 1ts sukker
  • 1 dæsj jordbærsirup

Fyll opp glasset med ingrediensene og isbiter og kjør i blenderen til drinken har ønsket konsistens. Pynt gjerne på toppen med krem eller et helt jordbær på kanten av glasset.

2. Klassisk Bellini

En Bellini skal tradisjonelt lages med fersken, men drikken fungerer også utmerket sammen med bringebær. Disse kan enten være frosne, eller ferske. I begge tilfeller er fremgangsmåten enkel:

1. Kjør bærene i en blender sammen med 3ss sukker. Tilsett isbiter dersom bærene er ferske. Kjør blenderen til det har dannet seg en puré.

2. Tilsett én spiseskje med puré pr. glass og fyll opp med Prosecco eller en lignende musserende vin.

3. En Bellini bør serveres umiddelbart, og gjerne som en velkomstdrink.

3. La gjestene bestemme

Det morsomme med nyttårsaften er at alt er lov. Sett frem blenderen og ingredienser på kjøkkenbenken, og la gjestene få eksperimentere selv. Hvis noen ber om forslag kan du plukke ut en av følgende kombinasjoner. Hvis du ikke har fersk frukt kan du erstatte med frossenfrukt, og redusere hvor mye is du bruker i blenderen

  • Appelsiner, vodka, cointreau og lime.
  • Vannmelon, rom, sukker, lime og te.
  • Eple, ingefær, lime og gin.
  • Timian, sukker, aperol, frosne bringebær og tonic
  • Fersken, ingefær, whisky og sitronsaft

Se hele sortimentet av blendere

To alkoholfrie alternativer

1. Apricot Sparkler

Bland sammen 6cl aprikosnektar og 3cl sitronsaft i blenderen sammen med isbiter. Kjør på lav hastighet noen få runder, til isbitene har delt seg i mindre biter. Topp opp drinken med selters, før du til slutt tilsetter noen strimler av sitronskall for ekstra smak.

2. Peach Fuzz

Kjør 6cl sitronsaft, 6cl half-and-half, 1 ts sirup og 5 moste jordbær i blenderen sammen med isbiter. Stopp når blandingen har blitt en slush. Toppes opp med selters og serveres i et avkjølt pjolterglass. Pynt gjerne med en ferskenbåt eller et jordbær på kanten av glasset.

KILDER: godt.no / drikkeglede.no / klikk.no