Meny

Lag iskremen hjemme

Hva er vel bedre enn hjemmelaget is? Her er tre fristende oppskrifter til din iskremmaskin!

Isen du får kjøpt på butikken smaker alltid godt, men hjemmelaget er omtrent alltid best. En iskremmaskin lager deilig hjemmelaget is på rundt en time, og du velger selv hvilken smak du skal lage. Følg disse oppskriftene, og du får nydelig is på kort tid.

Les også: På tide med nytt kjøleskap?

vaniljeis Det er ikke mye som skal til for å lage din egen iskrem.

Søt og enkel iskrem for alle

Usikker på hvilke smaker du skal teste ut først? Her får du grunnoppskriften, som gir is til fire personer.

Ingredienser 
2 egg
1,5 dl sukker
3 dl kremfløte
2 dl melk

Fremgangsmåte:

1. Pisk eggene lett i 1-2 minutter. Sukker has i litt om gangen. Ha i kremfløte og melk.

2. Slå på maskinen og hell blandingen i bollen gjennom åpningen til ingredienser. La maskinen gå i cirka 50 – 60 minutter.

3. Legg til smakstilsetninger! Knuste Oreo-kjeks, sjokoladebiter, lakris strøssel, frukt, bær og så videre. Uansett hva du velger, legges de i maskinen i de siste 5 minuttene av miksingen.

lag din egen is euronics norge Prøv deg på en egenlaget jordbæris til sommeren!

Smaksrik jordbærsorbet

Ingenting sier sommer som smaken av jordbær. Bruk søte, norske jordbær i iskremmaskinen, og du får en herlig jordbærsorbet som slår an hos de fleste. Denne oppskriften gir is til fire personer.

Ingredienser 
100g sukker
0,5 dl vann
½ sitron
1 ss lys sirup
500 g jordbær

Fremgangsmåte:

1. Varm opp vann til 80 grader i en kjele. Ha sukker i og ta av plata. Rør til sukkeret har løst seg opp. Ha oppi sitronsaften og sirup, rør om.

2. Hell blandingen i en blender og tilsett jordbær. Kjør massen i blenderen til du får en fin konsistens.

3. Start opp iskremmaskinen og ha oppi massen. Kjør iskremmaskinen til du har en fin sorbetkonsistens.

vanilje Vaniljeis er en klassiker som aldri slår feil. Og den beste lager du selv.

Klassisk vaniljeis

Søt, fyldig og elsket av alle – vaniljeis er en sikker vinner, uansett årstid. Lag is til fire med denne oppskriften, som gir en perfekt mix mellom søtt og salt.

Ingredienser 
4 dl helmelk
3 dl kremfløte
1 vaniljestang
5 eggeplommer
200 g sukker

Topping
150 g kokesjokolade eller annen mørk sjokolade
150 g salte peanøtter

Fremgangsmåte:

1. Ha melk og kremfløte i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut det svarte belegget med vaniljefrø. Ha både vaniljefrø og den snittede vaniljestangen i fløtemelken. Gi blandingen et oppkok og ta kjelen av platen. La fløten og melken avkjøles, og fjern deretter vaniljestangen.

2. Pisk eggeplommer og sukker luftig. Ha vaniljefløtemelken litt og litt i eggedosisen og rør blandingen jevn. Ha så alt sammen tilbake i kjelen. Varm opp på middels varme mens du rører hele tiden. Blandingen skal bli varm så det begynner å ryke, men må ikke koke, for da skiller den seg. Iskremblandingen skal tykne nok til at den legger seg som et lag på baksiden av røresleiven din.

3. Når blandingen har fått riktig tykkelse, tas kjelen av platen og avkjøles i kjøleskapet, gjerne til dagen etter.

4. Kjør blandingen i iskremmaskin. Hakk mørk sjokolade og peanøtter og tilsett helt på slutten.