Meny

Lei av å støvsuge? La en robot gjøre jobben!

Automatiske støvsugere har blitt gode nok til å overta den forhatte jobben.

Det har skjedd mye siden Electrolux lanserte verdens første kommersielle robotstøvsuger i 1996. Fasiten? Dagens robotstøvsugere er vesentlig mer effektive, og rimelige nok til å være et alternativ for folk flest.

«Siden robotene er lave kommer de til under sofaen og TV-benken. »

Kommer til under sofaen og TV-benken

De fleste robostøvsugere er nokså runde og flate. De kan minne om litt høye badevekter, men de er likevel lave nok til å kunne stues vekk under sofaen eller sengen. Mange leveres med egne ladestasjoner, som støvsugeren automatisk parkerer i frem til neste planlagte økt.

Hvordan virker en robotstøvsuger?

De rimeligste robotstøvsugerne forflytter seg rundt på gulvet mer eller mindre tilfeldig, og skifter først retning når de møter hindringer. De mer avanserte har infrarøde sensorer eller liknende, slik at jobben gjøres langt mer effektivt. Området som skal støvsuges blir kartlagt av roboten, og på denne måten blir hele rommet dekket. Ettersom robotene er såpass lave kommer de dessuten til på steder den vanlige støvsugeren sliter med, som under sofaen eller TV-benken.

Normalt kobler man seg til robotstøvstøvsugeren med mobilen via Wi-Fi. En god robotstøvsuger gjør rengjøringen til en publikumssport.
«De mest avanserte robotstøvsugerne kartlegger hele rommet med sensorer.»

De mest avanserte robotstøvsugerne har imponerende presisjon. Ofte har de sensorer som reduserer hastigheten på vei inn mot en vegg, trapp eller en annen hindring, før de stopper bare millimetere før kollisjon. Lydnivået til robotstøvsugere er også lavt.

Robotstøvsugere liker ryddige hus best

De er flinke til å fjerne støvet, men de kan ikke rydde opp i rotet ditt. For å sikre effektiv støvsuging er man avhengig av å holde gulvet noenlunde ryddig. Større hindringer klarer robotstøvsugeren å unngå, men ladekabler og småmynt kan skape problemer.

 

 

Med en robotstøvsuger slipper man å krangle om jobben. Se utvalget vårt her.

 

Takler ikke de mest krevende oppgavene

Hvis du kjøper en robotstøvsuger trenger du ikke gjøre mer enn å tømme den av og til. Samtidig burde du ikke selge den gamle støvsugeren helt ennå. De mest krevende jobbene, som veldig møkkete tepper, klarer ikke robotene å hamle opp med. Ha derfor den tradisjonelle støvsugeren i bakhånd, selv om du sjelden vil ha behov for den.

Med forbehold om endringer i priser/sortiment.