Meny

Lei av pølse som turmat? Her er fire sunne alternativer

Tradisjoner er vel og bra, men du er ikke nødt til å spise den samme maten hver eneste gang du skal ut i naturen.

Nordmenn er glade i å gå på tur, både til fots og med ski på beina. I påsken har man muligheten til å begge deler, litt avhengig av hvor man legger ferien, men i alle tilfelle er god turmat viktig for å holde humøret oppe blant både store og små.

Men. Er du ikke litt lei av å fiske wienere ut av termosen? Er det ikke på tide å grille noe annet enn pølser, pinnebrød og marshmallows? Hvis du er på utkikk etter noen annerledes og sunnere alternativer, som fremdeles er praktiske på tur, har du kommet til rett sted. Her er fire sunne alternativer hvis du er lei av å bare spise pølser, appelsiner og kvikk lunsj.

Proteinpannekaker på flaske

4 porsjoner:

  • 2 skjeer whey proteinpulver
  • 90g havremel
  • 180g gresk yoghurt
  • 6 eggehviter

Slik går du frem:

Pannekakerøren lager du på forhånd. Bland alle ingrediensene sammen i en bolle. Bruk blender eller visp til du har en jevn røre. La røren hvile i 10 minutter, før du heller den over i en tom plastflaske. På turen tar du med en liten stekepanne, lettmargarin som stekefett og syltetøy uten tilsatt sukker. Oppskrift fra sunt og godt.no

Lakseburger i pitabrød

4 Porsjoner:

  • 400g laksefilet
  • 0,5ts sitronpepper
  • 0,5ts chilipulver
  • Stekeolje
  • Pitabrød
  • Salat eller annet tilbehør

Slik går du frem:

Selve burgerne gjøres klare i forkant. Fjern eventuelt skinn og skjær lakens i terninger. Finhakk så terningene og bland fisken godt inn sammen med krydderet. Dypp en skje i kaldt vann og form burgerne i hånden. Stek de så i to minutter på hver side. På turen tar du med en liten rist til å ha over bålet, som du varmer burgerne og pitabrødene på. Husk også salat eller annet tilbehør du liker på burgere. Oppskrift fra godfisk.no

Mobicool Kjøleboks V26

kr 699,-

JBL Trådløs høyttaler Xtreme rød

kr 1 999,-

Rundstykker med eplesmak

4 Porsjoner:

  • 3dl matyoghurt
  • 3dl eplejuice
  • 50g myk margarin
  • 50g gjær
  • 1ts salt
  • 50g solsikkefrø
  • 100g havregryn
  • Sammalt, grov hvete
  • 500g hvetemel
  • 1 egg

Slik går du frem:

Varm opp eplejuicen til ca. 37 grader. Bland så alle ingrediensene sammen i en bakebolle. Spe på med mer væske eller mel ved behov, mens du elter deigen sammen. Den skal være litt klissete, men ikke så mye at den ikke slipper bollen. La ferdig deig heve i ca. én time i lune omgivelser. Trill så runde eller avlange rundstykker. Deigen er stor nok til ca. 20 boller. Disse plasseres på bakepapir for etterheving i 45 minutter. Til slutt pensler du rundstykkene med sammenvispet egg, før du steker dem på 200 grader i ca. 20 minutter. På turen kan du varme rundstykkene på bålet, eller spise dem som de er. Oppskrift fra plusstid.no

Ekspress fiskesuppe

4 Porsjoner:

  • 400g seifilet
  • 1 potet av melende type
  • 1 skive sellerirot
  • En kvart purre
  • 1 gulrot
  • 1ss flytende margarin
  • 1ts karri
  • 0,25ts kajennepepper
  • 0,5ts gurkemeie
  • 9dl vann
  • 1 terning fiskebuljong
  • 1dl matfløte
  • salt

Slik går du frem:

Skjær fisken i terninger på ca. 2 cm. Vask og rens grønnsakene, og riv poteten, selleriroten og gulroten med et grovt rivjern. Skjær så purren i tynne ringer. Varm opp margarinen i en kjele og surr inn poteten og selleriroten sammen med karri, kajennepepper og gurkemeie i noen minutter. Tilsett deretter vannet og buljonterningen. La blandingen koke opp og koke i fem minutter, mens du rører om. Rør såpass kraftig at poteten løser seg opp og gjør suppen tykkere. Tilsett deretter fisken sammen med gulroten og purren, og gi suppen et nytt oppkok. Tilsett til slutt matfløten og smak til med krydder og salt. Varmes over bålet i kjele eller serveres fra termos. Oppskrift fra godfisk.no

bål Suppe fra bålet holder seg varm vesentlig lenger enn grillpølser.