Meny

Lyst til å reise bort en langhelg?

Du fortjener en utenlandstur denne våren. Hva med en liten byferie i Europa?

Roma

Den italienske hovedstaden er kjent for sin rike historie, som strekker seg mer enn 2500 år tilbake. Det bodde nemlig mennesker i området lenge før byen som skulle utvikle seg til å bli dagens Roma ble grunnlagt i år 753. I Roma finner man så mye imponerende arkitektur at ting som normalt blir trukket frem som severdigheter ikke engang får en fotnote på turistkartet.

Klassikerne: Peterskirken/Vatikanet, Colosseum, Spansketrappen, Trevi-fontenen.

Noe litt utenom det vanlige: For en litt annerledes opplevelse kan du oppsøke en av byens underjordiske katakomber, der romerske borgere ble gravlagt for hundrevis av år siden.

roma

Paris

Den franske hovedstaden er for mange kjent som kjærlighetens by, men når sant skal sies har Paris nok å by enten man er på guttetur eller bryllupsreise. Byen er et multikulturelt sentrum i Europa, kjent for sin gode mat og ikke minst gode vin.

Klassikerne: Eiffeltårnet, Triumfbuen, Louvre og Notre Dame.

Noe litt utenom det vanlige: Det kreative selskapet 4 roues sous 1 parapluie lar deg oppleve byen fra baksetet til en klassisk Citroën 2CV, med en erfaren guide i bak rattet.

paris

London

London er en av planetens ledende verdensmetropoler, og en viktig brikke i det globale samfunnet. London utpeker seg innen alt fra kunst og handel til utdanning, underholdning, mote og forskning.

Klassikerne: Tower of London, Parliament/Big Ben, Westminster Abbey, British Museum

Noe litt utenom det vanlige: Ved vannkanten langs River Thames, rett ved London Eye, finner du The London Dungeon. Dette er en slags interaktiv teaterforestilling, der man får et innblikk i britisk kultur og historie, krydret med humor og overraskelser.

london

Praha

Vakre og ikke minst koselige Praha er hjem til mange kjente landemerker, og der mange andre europeiske byer så mye av kulturarven sin ødelagt under verdenskrigene står mye fremdeles stående i den Tsjekkiske hovedstaden. Det skader naturligvis heller ikke at prisnivået er svært hyggelig for en norsk lommebok.

Klassikerne: Charles-broen, Stare Miasto, Torget i gamlebyen, St. Vitus-katedralen

Noe litt utenom det vanlige: Hvis du har lyst på en annerledes opplevelse kan du vurdere byens miniatyrmuseum eller museet viet til sex-leketøy.

praha

Barcelona

I Barcelona får du storby og strandliv på ett og samme sted. Med sine 4,7 millioner innbyggere i byen og omegn, er Barcelona sentrum for et av de seks mest befolkede områdene i Europa. Byen er dessuten også hjemstedet til et av verdens mest populære fotballlag.

Klassikerne: Sagrada Familia-basilikaen, Casa Balto, La Pedrera, Det katalonske nasjonalmuseet.

Noe litt utenom det vanlige: Lyst på en utfordring? Oppsøk den enorme labyrinten ved Parc del Laberint d’Horta, og se om du klarer å finne veien ut blant de flere meter høye, velfriserte hekkene.

barcelona

Wien

Wien er kjent som ”musikkens by”. Gjennom historien har byen vært sentral musikk og høykultur, og den var også hjemmet til den ikke ukjent psykologen Sigmund Freud, kaltså psykoanalysens far. Wien er i tillegg kjent for å gjøre det svært god i undersøkelser om tilfredshet blant innbyggerne, og blir jevnlig trukket frem som et av verdens beste steder å bo.

Klassikerne: Hofburg-palasset, Det kunsthistoriske museet, St. Stephen-katedralen, Schonbrunner-hagene

Noe litt utenom det vanlige: Schmetterlinghaus – Bygget inn i det vakre Hofburg-palasset finner du et enormt drivhus som er fullt av tropiske sommerfugler!

vien

Berlin

Ikke all historie du opplever i Berlin er av den hyggelige sorten, men ikke desto mindre kan du få mange minneverdige og tankevekkende opplevelser i Tysklands hovedstad. Berlin er også en by der verdenshistorie møter den moderne verden, da byen er hjem til en rekke høyteknologiske selskaper.

Klassikerne: Checkpoint Charlie og restene av muren, Brandenburger Tor, Riksdagsbygningen, Tiergarten.

Noe litt utenom det vanlige: Classic Remise Berlin – Dette bilmuseet er så velutstyrt av biler, med alt fra veteranbiler til hypermoderne sportsbiler, at selv de som ikke har sansen for motor blir fascinert.

berlin