Meny

Slik får du DAB i bilen

Nå har det riksdekkende radionettet i Norge blitt heldigitalt, og det gjelder å ha utstyret i orden i bilen.

Enten vi ville eller ikke, og det var nokså mange som plasserer seg i ”nei”-kategorien, ble det riksdekkende radionettet i Norge flyttet over fra FM til DAB+ i 2017. Norge var det første landet i verden som gjorde denne overgangen på nasjonal basis, og etter en etappevis etappevis stenging gjennom landet.

Stadig flere lytter til DAB

Via Radio.no kan vi se at før jul 2017 hadde hele 85 prosent av radiolytterne skaffet seg minst én DAB-radio, og mellom midten av september til slutten av november kjøpte nordmenn 620 000 DAB-radioer. Per uke 48 var det faktisk kun 14 prosent av lytterne som brukte FM.

Tiny Audio DAB+ m- Service following C6

kr 999,-

«Norge var det første landet i verden som gjorde denne overgangen fra FM til DAB på landsdekkende basis.»

Mange trenger DAB-adapter i bilen

Hvis du allerede har en DAB-radio, er du sikret. Sitter du imidlertid på en FM-modell, må denne enten kobles til en adapter (via AUX-inngangen) eller byttes ut. Dette er særlig en aktuell problemstilling for bileiere, ettersom en stor andel av landets bilpark ikke er utstyrt for å motta DAB-signaler. Faktisk har kun 49 prosent av norske biler DAB installert.

Se vårt utvalg av DAB-adaptere

POP DAB Adapter POPyourCAR 3.0

kr 1 899,-

«Dette er særlig en aktuell problemstilling for bileiere, ettersom en vesentlig andel av landets bilpark ikke er utstyrt for å motta DAB-signaler.»

Det koster ikke så mye å få DAB i bilen

Stadig flere bileiere oppgraderer til å kunne motta digitale signaler, men fremdeles er altså halvparten av norske biler uten DAB. Det kan være en kostbar affære å installere en innebygget bilradio, men heldigvis finnes det en enklere og rimeligere løsning. Du kan installere en adapter!

Hos Euronics har vi hjulpet kunder med hvordan man monterer antenner og adaptere i en lang stund allerede, så du kan trygt spørre om hjelp og råd hos din lokale Euronics-butikk.

DAB+ er en videreutvikling av DAB-standarden, som står for Digital Audio Broadcasting. Noen av fordelene med DAB er at det blir plass til flere radiokanaler, og at lydkvaliteten blir bedre. Ta en nærmere kikk på hele vårt DAB-utvalg for å finne både radio og adapter.