Meny

Smakfull juletorsk på 1-2-3

Enkelte rynker på nesa av både svineribbe og pinnekjøtt som julemiddag. Brorparten av dem velger heller juletorsk.

Den tredje av de tre mest vanlige julerettene er torsk, som gjerne skal være selvfanget. Stadig flere går nemlig for dette alternativet, enten på selve julaften eller i løpet av romjulen. Den ideelle størrelsen på fisken er rundt fire kilo, og på nettstedet godfisk.no finner vi oppskriften fra de som kan fiskeretter aller best.

Les også: Slik får du perfekt juleribbe

«Fisken er klar når den flaker seg og er hvit i kjøttet.»

Slik får du perfekt juletorsk hvert år

  1. Start med å salte fisken godt. La deretter torsken ligge i ti minutter med skinnet fremdeles på.
  2. Skyll sav fisken med kaldt vann før du tørker den godt.
  3. Del opp fisken i porsjonsstykker av ca. 200-250g per person.
  4. Fyll opp rikelig med vann i en kasserolle, og tilsett 2ts. salt. Saltet gjør fisken fastere og mer smakfull.
  5. Du kan også tilsette pepper, laurbærblader eller sitronskiver for ytterligere smak.
  6. La torsken trekke uten å koke i 8-10 minutter avhengig av tykkelsen på filetstykkene. Den ideelle temperaturen er rett under kokepunktet, og fisken er klar når den flaker seg og er hvit i kjøttet.

Les også: Fire steg til nydelig pinnekjøtt

For best resultat trenger du en god kasserolle og en pålitelig komfyr, slik at du har full kontroll på vanntemperaturen hele veien.

Se våre komfyrer | Se vårt utvalg av kasseroller