Meny

Nye kjøleskap

Vi har funnet de beste kjøleskapene til deg som bor på hybel, i leilighet eller hus.

Det er fort gjort å gå seg bort i jungelen av kjøleskap, og det ender ofte opp med at selgeren velger for deg når du skal kjøpe nytt. Men ingen kjenner dine behov bedre enn deg selv – så hvorfor ikke stille forberedt? Følg vår mini-guide, og du er godt rustet til kjøleskaphandel.

Les også: Friske sommeroppskrifter

Snertne kjøleskap til hybelboere

Bor du på under 20 kvadratmeter, er det ikke stort du får plass til. Derfor er det bedre å velge praktiske og lite plasskrevende løsninger. Elis & Elsa har nærmest spesialisert seg innen små og smarte hvitevarer, enten du trenger et lite kjøleskap eller en fryser.

Minikjøleskapet deres rommer 45 liter, og er perfekt for mindre kjøkken, gutterommet eller hytta. De har også en benkoppvaskmaskin, som rommer hele seks kuverter.

minikjøleskap Minikjøleskapet fra Elis & Elsa gjør seg like godt på studenthybelen som på TV-rommet. Foto: Euronics.

Har du litt ekstra plass, kan du oppgradere til denne varianten fra Canvac. Den er hakket større med et volum på 133 liter, og er ideelt for et lite kjøkken. Her får du også egne skuffer for frukt og grønt, samt to hyller i døren. Canvac-kjøleskapet holder også et lavt lydnivå på kun 39 dB.

Mer frihet i leilighet

kombiskap

Et kombiskap med glasshyller er mest praktisk, så ingen matrester faller ut mellom rillene. Denne modellen heterEN3449JFW og er fra Electrolux. Foto: Euronics.

Med flere kvadratmetre, har du enda mer å velge mellom. Da ser gjerne også prioriteringene litt annerledes ut – for hva må du egentlig tenke på når du kjøper kjøleskap? Er det kapasiteten som er viktig for deg, eller er det lydnivå, energieffektivitet og utformingen? Alt dette har mye å si når du skal velge kjøleskap, og mye avhenger av planløsningen i leiligheten.

Hvis kjøkkenet og stuen er i samme rom, er det hensiktsmessig å velge et kjøleskap som lager lite lyd – helst under 38 dB. Da slipper du irriterende during når du skal se på TV eller nyte middagen.

Bor dere to sammen, kan det også være lurt å velge etkombikjøleskap med minst 200 liter kjøl og 85 liter frys. Har du kombiskap kan det også lønne seg å velge en fryser med «no frost», slik at du unngår permanent avriming av fryseren.

Eget hus? Tenk på energibruken!

Uansett hvilken bosituasjon du er i, er energibruken en av de viktigste faktorene. Det er kanskje ekstra viktig i større boliger, som kanskje har mer enn ett kjøleskap.

Eldre kjøleskap bruker nemlig mye mer energi enn de nye modellene, som i noen tilfeller tilsvarer bortimot 400-500kWh i året. Bytter du det ut med en nyere modell, kan du spare så mye som 500 kroner i året i strøm. Sjekk derfor alltid energimerkingen, som strekker seg fra A-G.

Kort forklart krever A krever minst energi, mens G bruker mest. Nyere modeller har ofte merking opptil A+++, da disse er ekstra energieffektive. Disse kjøleskapene bruker opptil 40 prosent mindre strøm.

En ny vri på kjøleskapet

Når du først skal bytte kjøleskap, kan du også vurdere å gå for en litt mer spennende variant. Barna vil garantert falle for Miele Blackboard Fridge, som har sorte fronter du kan skrive med kritt på. Her kan barna tegne, og du kan skrive huskelister og sitater – en perfekt hverdagshjelper!

Skapet er laget for både de kreative og fremtidsrettede Koble din smartenhet til kombiskapet med WiFiConn@ct, og styr funksjoner og hent status fra mobilen eller nettbrettet. Enkelt og greit!