Meny

Oppskriftstips til skolestart

Kjærligheten for taco er like stor for både store og små! Gi deg selv litt hverdagskos med en tacomuffins. Foto: Matprat/Esten Borgas.

Skolestart er hardt for både barn og voksne. Her er nistematen som får dagene til å gå enda litt fortere.

Sommerferien er over, og det er på tide å introdusere hverdagsrutinene igjen. Jobb, trening, skolestart og matlaging krever sitt – kanskje du trenger litt ekstra inspirasjon for å komme til hektene igjen?

Vi har samlet et knippe oppskrifter som gjør seg godt i matboksen til både deg og minsten.

omelett Omeletter er mettende og holder seg godt i matboksen. Foto: Matprat/Astrid Hals.

Ingredienser:
2 stk egg
2 ss vann
ca. 3 ss revet hvitost eller annen ost etter eget ønske
1⁄2 ss smør til steking

Tomatsalsa:
1 stk tomat
ca. 1 dl hakket agurk
1 ss virgin olivenolje
ca. 1⁄2 ts vineddik eller epleeddik
ca. 1⁄2 ts sukker
1⁄2 ts salt
1⁄4 ts pepper
ca. 2 ss hakket frisk basilikum
2 ss spirer

Omelett med ost og tomatsalsa

En omelett smaker godt både kald og varm, og holder seg godt i matpakken. Denne oppskriften lager du på ett minutt – har du god tid, kan du også lage en tomatsalsa.

Fremgangsmåte:

1. Visp sammen egg og vann.

2. Hell røren i en liten stekepanne. Pannen må være så varm at en smørklatt freser når den slippes i. Trekk røren inn mot midten, slik at massen på toppen flyter ut til sidene.

3. Legg på revet ost og brett den ene halvdelen over på den andre. Hvelv omeletten over på tallerken, slik at undersiden kommer opp.

4. Del tomat, ta ut frøene og skjær tomatkjøttet i terninger. Skjær agurk i terninger. Bland tomat og agurk og hell over olje og eddik. Smak til med sukker, salt og pepper, og bland inn basilikum.

skolestart Kjærligheten for taco er like stor for både store og små! Gi deg selv litt hverdagskos med en tacomuffins. Foto: Matprat/Esten Borgas.

Ingredienser:
100 g kjøttdeig
1 ss margarin eller olje
1 ss tacokrydder
3 dl hvetemel
3 dl sammalt hvete, fin eller fiberbygg mel
2 ts bakepulver
1⁄2 ts salt
4 stk egg
400 g yoghurt naturell
50 g rapsolje
24 stk nachos chips (halvparten inni og halvparten til pynt)
4 ss hermetiske maiskorn
12 stk muffinsformer

Tacomuffins

Hva er vel bedre enn smaken av taco til lunsj? Tacomuffins gir deg den samme gode smaken, men er hakket sunnere. Kanskje du allerede har rester etter tacomiddagen du kan bruke?

Fremgangsmåte:

1. Forvarm stekeovn til 200 °C.

2. Stek kjøttdeig i en stekepanne med margarin eller olje. Bruk sterk varme.

3. Ha i tacokrydder.

4. Bland hvetemel, sammalt hvete, bakepulver og salt i en bolle.

5. Visp sammen egg, olje og yoghurt. Rør blandingen sammen med melblandingen.

6. Knus nachochips og bland bitene inn i røren, sammen med ferdigstekt kjøttdeig og mais.

7. Plasser muffinsformer på et stekebrett. Bruk gjerne dobbelt former, så holder muffinsen seg i formen. Fyll formene 2/3 deler fulle.

pastasalat

Ingredienser:
600 g kalkunfilet
200 g tørr pasta
1⁄2 pk blå druer
1 pk crispisalat
1 stk mango
1⁄4 stk vannmelon
1 stk grapefrukt
Karrisaus:
75 g majones
3⁄4 ts karri
1 beger yoghurt naturell
1⁄2 ts sukker

Pastasalat med kalkun

Både store og små kan bli flinkere til å få i seg litt grønt i hverdagen – så hvorfor ikke introdusere det i nistematen? Denne salaten med pasta og kalkun er sunn og god, og proppfull av gode næringsstoffer.

Fremgangsmåte:

1. Kok pasta etter anvisning på pakningen.

2. Skjær kalkunfilet i biffer. Krydre med salt og pepper. Stek kalkunbiffene ca. 2 minutter på hver side i en stekepanne med olje eller margarin. La biffene hvile et par minutter, og skjær dem i mindre biter.

3. Del druer i to. Vask salat. Kutt mango og vannmelon i biter.

4. Skjær bort topp og bunn på grapefrukten og skjær vekk skall og alt det hvite. Skjær ut hinnefrie båter.

5. Bland fruktbiter, kokt pasta og kalkun sammen i en bolle.

6. Rør sammen majones og karri. Bland inn yoghurt og smak til med sukker.

Server karrisausen ved siden av salaten.