Meny

Pavlova til 17. mai – naturlig glutenfri

Glad i kaker, men ikke gluten? Vi har fått en knallgod oppskrift på nydelig pavlova fra Norsk Cøliakiforbund.

Får du mange gjester på besøk til 17. mai-feiringen, er sjansen stor for at én eller flere ikke tåler gluten. Heldigvis er 17. mai-klassikeren pavlova fri for gluten. Vi anbefaler denne oppskriften fra Norsk cøliakiforbund. Topp kaken med noen bær i nasjonalfargene, og jobben er gjort!

Les også: Vi har kakeoppskriftene til 17. mai!

Slik lager du pavlova

Ingredienser:

1 sitron
4 eggehviter
2 ½ dl sukker
2 ts Maizena
1 ts hvitvinseddik
1⁄2 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte
Jordbær og bringebær

Fremgangsmåte:

1. Sett ovnen på 180 grader.

2. Gni en bolle innvendig med en halv sitron.

3. Pisk sammen eggehvitene og sukker til en fast, men ikke for stiv konsistens.

4. Rør Maizena, eddik og vaniljesukker forsiktig inn i røren.

5. Hell det over på et bakepapirkledd stekebrett.

6. Prøv å lage en sirkel på ca. 20 cm i diameter.

7. Stekes midt i ovnen. Etter cirka et halvt minutt setter du temperaturen ned til 150 grader.

8. Stek til marengsen er lysebrun, cirka 75 min.

9. Skru av varmen og la marengsen stå til ovnen er avkjølt.

10. Vend marengsbunnen over på et fat og ha på pisket krem og bærene.

Kilde: Norsk cøliakiforening.

Bosch Kjøkkenmaskin MCM68840

kr 2 790,-

Braun Stavmikser MQ725 Omelette

kr 799,-

Wilfa Kjøkkenvekt KW-4

kr 349,-