Meny

Pulsklokke eller aktivitetsarmbånd?

Når du skal velge treningsklokke, er vårt største tips veldig enkelt.

Vi har nok av navn på treningsklokker. Noen kalles pulsklokker, andre smartklokker og i tillegg har vi aktivitetsarmbånd. Det er lett å bli forvirret.

Vårt tips er derimot enkelt: Gi blaffen i hva produsenten kaller klokken. Det viktige er at klokken eller armbåndet passer til dine behov.

Slik finner du den ideelle makspulsen din:

De fleste bruker denne formelen:

220 – (alder x 0,7)

Altså  220 slag i minuttet minus 70% av alderen din.

Pulsklokke – for deg som trener mye

Pulsklokker er hjelpemidler for å oppnå bedre treningseffekt. Med pulsen på armen kan du enkelt følge med og sikre at du har høy nok intensitet. Den mest nøyaktige målingen av pulsen får man med pulsbelte, men det finnes også klokker som måler pulsen fra en håndleddssensor på undersiden.

Les også: Personlig trener på håndleddet

Mange pulsklokker har også innebygget GPS, slik at man kan logge treningsturen uten tilkobling til telefonen. Blant de største produsentene av pulsklokker finner du Polar, Garmin og TomTom.

Polar Sportsklokke M430 Hvit

kr 1 649,-

Polar Sportsklokke A300HR Sort 

kr 1 099,-

Aktivitetsarmbånd – til mer enn bare trening

Aktivitetsarmbåndene blir stadig mer avanserte, men få av dem kan måle treningseffekt like effektivt som en pulsklokke. Aktivitetsarmbåndene har imidlertid andre forelder.

De er generelt sett mindre i størrelsen enn pulsklokker, og det legges mer vekt på smidig design i produksjonen. Dette betyr at aktivitetsarmbånd er til mindre sjenanse når man bruker dem hele dagen.

Trenger du mer hjelp? Besøk din nærmeste Euronics-butikk, så hjelper vi deg med å finne rett treningsklokke for deg.

Trening og treningsklokker har ingen aldersgrense Ikke la alder eller andre forhold bestemme. Alle har godt av trening, og alle kan ha glede og nytte av en treningsklokke eller et aktivitetsarmbånd.

Armbåndene er faktisk designet for å brukes hele dagen, slik at du får et godt bilde av antall skritt du har gått, kaloriforbrenning og så videre. Du kan også sove med armbåndet, og mange modeller kan måle søvnkvaliteten din. En annen smart funksjon er tause alarmer som vekker deg med vibrasjon på håndleddet.

Les også: 5 triks for en bedre smoothie

GPS-logging av treningsøkter gjøres normalt gjennom mobiltelefonen din. Når det er sagt, har stadig flere aktivitetsarmbånd innebygget pulsmåler. Derfor kan du komme langt med treningen uten å ta steget fra armbånd til pulsklokke.

Blant de største produsentene av aktivitetsarmbånd har vi Fitbit, Polar og Garmin.

Polar Aktivitetsarmbånd A370 Hvit M

kr 1 390,-

Smartklokke til trening, eller treningsklokke til hverdags?

Hvis du har en smartklokke har du sikkert en app knyttet til trening. Men visste du at du kan gå motsatt vei, altså kjøpe et aktivitetsarmbånd som også er en smartklokke?

Se hele utvalget av treningsklokker i nettbutikken

De mer avanserte aktivitetsarmbåndene henter ut masse informasjon fra telefonen din. Du kan få alle typer notifikasjoner, enten det er snakk om epost, meldinger, snapper eller Facebook-varsler. I tillegg vibrerer den naturligvis når noen ringer.

Tre krav til et godt aktivitetsarmbånd:

  • Det har pulsmåler til trening.
  • Det har stilig design som passer i hverdagen.
  • Det har smarte funksjoner når den er koblet til telefonen din.

Vår anbefaling er aktivitetsarmbåndet Polar A370. Det treffer på alle punkene og finnes i både sort og hvit.