Meny

Philips Airfryer – Saftige matretter uten olje

Foto: Philips

Fet mat smaker bedre, men visste du at varmluft kan gi fet smak uten fett?

Mat er best når den er saftig, og det kan være vanskelig å lage virkelig smakfulle retter uten å ty til usunne matoljer. Det vil si, det pleide å være vanskelig. Ved hjelp av ny teknologi har nemlig Philips laget maskiner som gir deg samme saftige resultat uten å kreve tilsatt olje. De kaller dem en Airfryers, ettersom de steker maten med sirkulerende varmluft!

Hva kan du lage?

Med en Airfyer kan du enkelt lage favoritter som pommes frites, stekte kyllinglår og sprøstekt laks, og nyte maten med langt bedre samvittighet enn du pleier:

«Med Philips Airfryer gjenskapes den kjemiske prosessene ved steking med olje - uten olje! I stedet trigges reaksjonene av raskt sirkulerende varmluft. »

Teknologisk matlaging

Årsaken til at fet mat smaker så godt ligger i kjemien. Ved steking med olje oppstår det en reaksjon mellom aminosyrene og sukkeret i maten. Det frigjøres fyldige, aromatiske stoffer samtidig som maten får en sprø overflate. Det geniale med Philips Airfyer er at denne prosessen gjenskapes uten at man tilsetter oljen. I stedet trigges de kjemiske reaksjonene av raskt sirkulerende varmluft.

«De fleste oppskrifter blir raskere ferdig med Airfryer og det lukkede systemet sørger også for et jevnere stekeresultat.»

Raskere enn en varmluftsovn

Ettersom luften beveger seg langt raskere enn i en vanlig varmluftsovn,  er Airfryer også et tidsbesparende alternativ. De fleste oppskrifter blir raskere ferdig og det lukkede systemet sørger også for et jevnere stekeresultat. Fremgangsmåten er dessuten lekende lett.

  1. Legg ønskede ingredisenser på plass i Airfryer-skuffen, med fritt valg av krydder og annet tilbehør.
  2. Lukk skuffen og still inn antall grader med hjulet på toppen.
  3. Velg steketid i front.

Resten tar airfryeren seg av, og det usunne matfettet kan du altså droppe. Det er derfor Philips sier at ”luft er den nye oljen”. Du kan lese mer om Airfryers, få tips til spennende matretter og til og med en egen Airfryer-app hos Philips.

Airfryer Foto: Philips