Meny

Skal du på hytteferie i påsken?

Her er duppedittene som gjør oppholdet perfekt, enten du tilbringer ferien ute eller inne.

Helgedagene gir deg er en perfekt anledning til å rømme fra hverdagsmaset og heller nyte godværet på hytta. Få en ekstra avslappende og god ferie med disse tipsene, som gjør alt fra biltur til utekvelder ekstra hyggelige.

Les også: Slik sikrer du feriebildene

«Med en billader bestemmer DU når barna har sett nok film, ikke batteriene.»

Ladestasjon og GPS i bilen

Du har gjerne flere personer i bilen når turen går til hytta, og de fleste har sin egen mobiltelefon. Sørg for å ha en billader lett tilgjengelig, slik at alle passasjerene får ladet opp enhetene sine underveis til hytta. På denne måten er det du som bestemmer om de minste har sett for mye på film og for lite ut av vinduet, og ikke batteriene.

Radioen er også en livredder for lengre bilturer, enten du kjører alene eller har med selskap. Sørg for å utnytte det rike mangfoldet DAB-nettet har å tilby, og installer en biladapter på det eksisterende stereoanlegget. Da får du tilgang til flere kanaler, og ikke minst – mindre støy på linjen.

Er du dårlig med kart, eller rett og slett ute etter å finne beste vei til hytta, er GPS tingen. Du får sannsynligvis bruk for det uansett, og det er alltid smart å holde seg til oppdaterte kart som gir deg ny informasjon.

Varmt inne – og ute

Når du først har kommet frem til hytta, er oppvarming første punkt på lista. Få varmen til å spre seg raskere fra peisovnen til resten av hytta med en varmespreder. Da vil varmen fordele seg raskere og jevnere i rommet, fremfor å stige rett opp mot taket. Har du strøm på hytta er aldri en klassisk panelovn feil, og blir det fortsatt ikke varmt nok kan du supplere med en varmesøyle fra Adax.

pop_radioer POP DAB+ Radio er fargerik og liten – kan fraktes hvor som helst! Foto: Euronics.
«I løpet av 2017 blir FM-nettet lagt ned, og erstattet av DAB.»

Hvis du ikke allerede har skaffet deg DAB-radio, er det definitivt noe å vurdere i år. I løpet av 2017 blir FM-nettet lagt ned, og erstattet av DAB. Det betyr større kanalutvalg og mindre støy, som kommer godt med i utenforliggende områder der dekningen tidligere har vært dårlig. Gå for en håndholdt variant, som også fungerer som en høyttaler – da får du mer ut av radioen, og kan ta den med deg hvor som helst

Les også: – Ta med radioen på ferie

Riktig utstyr under og etter skituren

Etter skitur, snøbasing eller aking er det flere våte sko i gangen – og helst skal de være tørre fort, i tilfelle det er nye aktiviteter på gang. Gjør tørketiden kortere med en skotørker. Adax ST3D får de søkkvåte skoene tørre på et par timer, og tar seg godt ut på veggen. Skotørkeren fikk terningkast fem i testen på Klikk.no, og roses for godt design og kort tørketid. Alternativt kan du gå for en skohylle, men da er tørketiden lenger.

 

trening Polar Loop2 koster 1199 kroner og kommer i sort, hvitt og rosa. Den måler alt fra aktivitetsnivå til søvnkvalitet. Foto: Polar.
«Hva er vel hyggeligere enn å grille med hele familien i finværet? »

Fitnessentusiastene blant oss er gjerne opptatt av å følge progresjonen, og da kan en sportsklokke være redningen. Få oppdatert oversikt over kaloriforbrenning, puls og antall skritt med en Polar A360 sportsklokke.

Les også: Personlig trener på hånda

Fyr opp kullgrillen

Hva er vel hyggeligere enn å grille med hele familien i finværet? Kjøp inn deilig mat, og fyr opp kullgrillen i ferien. Det spiller ingen rolle om du har en bærbar variant, eller en stasjonær modell på terrassen – begge deler gir god smak på maten, og er enkle å rengjøre.

Les også: Grillsuksess med kulegrill

Da burde alt ligge til rette for en strålende ferie! Kos dere i solen, og nyt noen dager med fri – det er fortjent!