Meny

Slik lager du belgiske vafler

Vafler er alltid en sikker vinner, men det skader ikke å variere. Her er oppskriften på sprø og deilige belgiske vafler.

Alle liker vafler. De er perfekte å sette på bordet i forbindelse med morsdagen og andre merkedager, eller bare en helt vanlig dag for den sakens skyld.

Ekte belgiske vafler

For variasjonens skyld kan du jo lage belgiske vafler. Disse skal være sprø på utsiden og myke inne. Den største forskjellen i oppskriften sammenlignet med tradisjonelle vafler, er at man benytter stivpisket eggehvite og gjær.

Les også: Fastelavnsboller uten – og med – gluten!

Trenger man belgisk vaffeljern?

Her er svaret både ja og nei. Du får naturligvis stekt en belgisk vaffel i et vanlig vaffeljern, men for å få den karakteristiske formen og tykkelsen bør du bruke et belgisk vaffeljern.

Wilfa Vaffeljern BW-1000B

kr 599,-

Wilfa Vaffeljern WAD-619W

kr 899,-

Ingredienser

6 porsjoner

  • 4 stk egg skilt i plommer og hviter
  • 1⁄4 ts salt
  • 100 g sukker
  • 3 ts vaniljesukker
  • 150 g smeltet smør
  • 31⁄2 dl melk
  • 31⁄2 dl vann
  • 25 g fersk gjær
  • 500 g hvetemel
  • 1 ss olje eller smeltet smør til pensling

Hvordan lage belgiske vafler:

1. Visp sammen eggeplommer, salt, sukker og vaniljesukker. Rør inn smeltet smør og melk.

2. Visp inn mel til du har en jevn, klumpfri røre.

3. Rør gjær ut i fingervarmt vann og visp det inn i røren.

4. Stivpisk eggehviter og vend dem forsiktig inn i røren med en slikkepott.

5. La røren hvile en time.

6. Pensle vaffeljernet med litt olje eller smør og stek vaflene til de er gylne. Hold dem gjerne varme i stekeovnen på 125 °C.

Oppskrift og bilde er lånt fra www.matprat.no