Meny

Tre påskekaker til påskeferien

Et nydelig påskebord gjør gjestene fornøyde, spesielt hvis du byr på noe de ikke spiser hver eneste påske. Foto: matprat.no

Vi har plukket ut tre litt annerledes oppskrifter på påskekaker, som garantert vil treffe blink i ferien. Prøv dem!

I påsken er det lov å kose seg, og det skal faktisk ikke så mye til å lage noe litt mer spennende enn vafler eller hveteboller. Test en av disse oppskriftene fra matprat.no hvis du har lyst på noe litt annerledes, som fortsatt gir deg smaken av påske.

Les også: Lei av pølser som turmat?

Brente påskemandler

Dette trenger du:

  • 200 g mandler
  • 100 g sukker
  • 1 dl vann
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ss smør
  • 1 ss olje

Slik lager du brente påskemandler

  1. Bland mandler, sukker, vann og vaniljesukker i en stor gryte med tykk bunn. Kok opp på middels varme under omrøring. Rør til sukkeret krystalliseres og legger seg som et lag rundt mandlene.
  2. Fortsett å røre om til sukkeret smelter igjen og mandlene har blitt blanke. Ha i smør og rør til alt er blandet sammen.
  3. La de ferdige mandlene avkjøle seg på bakepapir penslet med olje.
Brente mandler fungerer like godt til påske som til jul Greit nok, vanlige mandler er sunnere, men disse er mye bedre. Foto: matprat.no

Electrolux Kjøkkenmaskin EKM6100

kr 3 990,-

Wilfa Kjøkkenvekt KW-4

kr 349,-

Pikekyss med påskefarger

Dette trenger du:

  • 3 eggehviter
  • 1/4 ts salt
  • 1/4 ts sitron
  • 225 g sukker
  • 1/4 ts rød konditorfarge
  • 1/4 ts gul konditorfarge

Slik lages pikekyss med påskefarger

  1. Gni bollen med salt og noen dråper sitron. Ha i eggehvite og 1/3 av sukkeret. Pisk på middels til høy hastighet, mens du har i resten av sukkeret litt etter litt.
  2. Brett ned en sprøytepose og lag små striper med konditorfarge langs innsiden. Bruk en rundt tipp i størrelse 8-10. Legg gul og rød farge om hverandre, 5-8 striper totalt.
  3. Når marengsen har blitt luftig og stiv, legger du den ned i sprøyteposen. Lag deretter små topper av marengs på bakepapir i et stekebrett. Stekes i stekeovn på 60-70 grader i ca. 2 timer.
Hvorfor ikke lage ditt eget påskegodis? Det føles ekstra godt å spise påskgodis du har laget selv. Vi lover! Foto: matprat.no

Panna Cotta med appelsinsaus

Dette trenger du:

  • 4 1/2 gelatinplater
  • 1 stk vaniljestang
  • 7 1/2 dl kremfløte
  • 1 1/2 dl sukker
  • Saft fra 3 appelsiner (2,5 dl)
  • 1 ts potetmel
  • Ca. 1 1/2 ts sukker

Les også: Derfor feirer vi pinse

Slik lager du Panna Cotta med appelsinsaus

  1. Avkjøl gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
  2. Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
  3. Kok opp fløte, sukker, vaniljestang og vaniljefrøene i en kjele. Ta kjelen av platen og ta ut vaniljestangen. Klem deretter ut vannet av gelatinen og rør de bløtlagte gelatinplatene inn i den varme blandingen. Hell deretter over blandingen i glass. Disse avkjøles i minst tre timer.
  4. Klem ut saften fra tre appelsiner i en kjele. Kok opp sammen med potetmel til sausen blir tykk. Tilsett sukker etter smak. La sausen avkjøles før den helles over i glassene rett før servering.
Panna cotta med appelsin har definitivt påskefarge Med appelsin i miksen får panna cottaene umiddelbart påskepreg. Foto: matprat.no